.

.
Klikkaa kuvaa - löydät selkeän tunnekartan !
Bookmark and Share

tiistai 14. tammikuuta 2014

Houkuttelevia tarjouksia ?

Nyt tammikuussa ALE-kyltit houkuttavat monia.  Löytyipä eräästä alennusmyynnistä omiin jalkoihinkin hyvän arvostelun saaneet lenkkitossut.  Nyt vaan pitäisi torjua muut mieliteot ja saada itsensä ulos juoksemaan.

Oman ja Jumalan tahdon toteutumista estävät monet houkutukset. Raamatussa niitä nimitetään kiusauksiksi. Olen usein ollut ymmälläni siitä, miten monta kiusauksen lähdettä   raamatun opetuksissa   mainitaan : oma langennut luonto heikkouksineen ja nautinnonhaluineen, synti, maailma ja Saatanan kuiskaukset.

 Robert Linder

Vähän käytännönläheisemmin kiusauksiin voi saada otetta kuuntelemalla Seppo Palosen lyhytesitelmäsarjaa ”Kiusauksissa”. Pidän Suomen kansanlähetyksen vanhempien opettajien tyylistä aloittaa esityksensä jollain arkisella esimerkillä käsiteltävästä aiheesta.
Tunnekartalla houkutus löytyy kello kymmenen suunnalta kolmannelta kehältä keskipisteestä lukien. Siinä voi selvästi nähdä, että houkutuksen suuntaan kuljettaessa päättäväisyys jää kauemmaksi.
Tunnesanaston kokoamisessa pääsin tällä viikolla houkutuksen tunteeseen.  Voit lukea rinnakkaisilmauksia houkutukselle Tunnesanasto-blogista.
Itse ainakin olen huomannut, että netti saattaa joskus houkutella jotain henkilökohtaista tapaamista enemmän. Ja toisinaan joku henkilö voi houkutella ajatuksia pois Jumalasta. Silloin voi yllättää nolous, joka puolestaan on tunnekartalla kello neljän suunnalla kolmannella kehällä.

Näin houkutus ja nolous osoittautuvat omaavan jonkinlaisen syy-seuraus - suhteen.Tuntemisiin,

Pelle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos tekstini herätti ajatuksia, niin voit kertoa niistä tässä.