.

.
Klikkaa kuvaa - löydät selkeän tunnekartan !
Bookmark and Share

maanantai 18. helmikuuta 2013

Häpeä-aiheisia kirjoituksia netissä


Häpeää on alettu nostaa julkisen keskustelun aiheeksi Suomessa parin viime vuosikymmenen aikana.

  Anton Malan
 
Daniel Nylundin laatima netistäkin pdf-muotoon ladattavissa oleva ”Alussa oli häpeä” -kirjoitus noin vuodelta 1994 on ensimmäisen suomalaisen häpeäaallon tuotoksia.  Siihen kuuluivat myös Jouko Turkan kirja ”Häpeä” ja Juha Siltalan ” Miehen kunnia”.  Nylundin laaja ja hyvin jäsennetty teksti on kestänyt hyvin ajan hammasta.  Se on ollut myös innoittajana kaksikin häpeäaiheista kirjaa kirjoittaneelle Ben Maliselle.

Ben Malisen ajatuksia häpeästä seuraavissa linkeissä :Neljäs mainio  ja vielä tässä blogissa mainitsematon häpeän taustoja luotaava artikkeli löytyy alla olevasta osoitteesta.  Siinä  tuodaan myös esiin se, näkökulma, että täyttymättömät perustarpeet on usein häpeän alku ja juuri.


Siihen oivallukseen perustuen julkaisen seuraavaksi pari laajahkoa analyysiani häpeän pohjalla usein piilevästä perusturvattomuudesta ja keinoista, miten siitä voidaan toipua vielä aikuisiässäkin.  Nämä aiheet kun koskettavat niin monia suomalaisia, vaikkei ehkä osatakaan tajuta syy-seuraussuhteita.  Heikko perusluottamus kun säteilee käytökseen myös heikkoina tunteensäätelytaitoina.

 

Tuntemisiin,

Pelle Gudsson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos tekstini herätti ajatuksia, niin voit kertoa niistä tässä.