.

.
Klikkaa kuvaa - löydät selkeän tunnekartan !
Bookmark and Share

maanantai 25. helmikuuta 2013

Perusturvallisuuden kasvattaminen (5/5)


Viimeisenä, muttei suinkaan vähäpätöisimpänä perusturvallisuuden tuottajana esittelen rukouksen mahdollisuuden.
Kristuksen läsnäoloon ja Jeesuksen voimalliseen rauhaan keskittyvä rukous on Teo van der Weelen mukaan turvallinen tapa käsitellä muistoja, koska siinä voi koska tahansa lopettaa tuskallisen tunteiden käsittelyn - jos ne käyvät ylivoimaisiksi.

Seuraava rukous on kirjoitettu mukaellen Seppo Jokisen Tukholman Filadelfia- seurakunnassa lukemasta rukouksesta perusturvallisuuden paranemisen puolesta. Halutessasi voit lukea tuon loppurukouksen, joka voi olla jopa alku aivan uudenlaiselle elämälle.

 
Alexander Rist
 
 

RUKOUS PAREMMAN PERUSTURVALLISUUDEN PUOLESTA

 

Jeesus Kristus, sinulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä - nyt, aina ja iankaikkisesti. Sinulle on siis annettu valta myös luoda minuun uutta perusturvallisuutta.

Tiedän että sinä Jeesus kunnioitat rajojani ja pystyt rakastavasti ajan myötä parantamaan perusluottamustani ihmisiin. Rukoilen, että opetat minua ilmaisemaan tunteitani ja tarpeitani tilanteeseen sopivalla tavalla. Rukoilen myös, että olet lohduttaen Pyhän Hengen välityksellä kanssani, jos ja kun kipeitä tunteita nousee mieleeni. Kiitos, että annat sinun rauhasi sydämeeni, jos muistot välillä alkavat tuntua liian tuskallisilta.

Kiitos Jeesus mitä teet!

Toiseksi rukoilen Jeesus, sinun nimessäsi, kohdussa kasvaneen pienen ja mahdollisesti uhkaa kokeneen lapsen puolesta, joka minä olin. Sen vielä syntymättömän ihmistaimen puolesta, josta minä vartuin aikuiseksi. Rukoilen, että luot Pyhän Hengen kautta, läsnäolollasi ja rakkaudellasi tuohon pieneen ihmiseen perusturvallisuutta ja annat minulle sinun rauhasi. Rukoilen, että poistat sitä turvattomuuden tunnetta, jota ympäröivä maailma on saattanut minuun jo ennen syntymääni luoda.

Kiitos Jeesus mitä teet!

Kolmanneksi rukoilen sen pienen turvattoman lapsen puolesta, joka joskus olen ollut. Rukoilen Jeesus, sinun nimessäsi, että kaikkialla vaikuttavan Pyhän Hengen kautta menet niihin ehkä julmiin ja pettymystä tuottaneisiin muistoihin, jotka ovat järkyttäneet perusturvallisuuttani. Rukoilen kateuden, katkeruuden, vihan, uhan, pelon, ahdistuksen, syvän surun, tuskan, itsesäälin, inhon ja häpeän sijaan mieleeni sinun rauhaasi.

Kiitos Jeesus mitä teet!

Neljänneksi rukoilen Jeesus, sinun nimessäsi, kehittyvän nuoren mieleni ja kehoni puolesta. Sen nuoren puolesta, jota ympäröivä maailma on saattanut monella tavalla kolhia ja haavoittaa. Kiitos Jeesus, että kuljet vierelläni Pyhän Hengen kautta tuskaisissa muistoissani. Kiitos Jeesus, että lohdutat ja annat minulle sinun rauhasi, toivoa tulevaisuuteen sekä uskoa rakkauteen.

Kiitos Jeesus mitä teet!

Viidenneksi rukoilen sen ihmisen puolesta, joka minä olen juuri nyt – juuri tällaisena kuin olen. Kiitos että hyväksyt minut, Jeesus. Kiitos että saan uskoa kaikki väärät ajatukseni, tekoni ja laiminlyöntini ja muun syyllisyyteni poispyyhityksi taivaan kirjanpidosta sinun ristinkuolemaasi ja ylösnousemukseesi vedoten.

Kiitos Jeesus siitä, mitä teit, teet ja tulet tekemään.

Tahdon luottaa sinun armolliseen rakkauteesi tänään ja tulevaisuudessakin. Vallitkoon sydämessäni Kristuksen rauha !

Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Amen.

 

Tämä rukous on myös netissä  helposti tulostettavassa muodossa.

 

    Tuntemisiin,

    Pelle Gudsson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos tekstini herätti ajatuksia, niin voit kertoa niistä tässä.